Malzemeler
  • 1 Vanilya Çubuğu
  • 150 gr şeker
  • 110 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 240 gr un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 170 gr dilimlenmiş fıstık
  • Süslemek için
  • 150 gr çikolata, benmare usulü eritilmiş
Ön Hazırlık
  • 1 saat
  • Yaklaşık 24 kurabiye
Nasıl Yapılır?
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtmaya başlayın.

    Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip içindeki vanilyayı bıçak yardımıyla sıyırın. Şekeri ekleyin. Elinizle vanilya ve şekeri iyice birbirine yedirin ve karışımı kenara kaldırın.

    Farklı bir kapta elektrikli mikserle tereyağını hafif bir kıvam alana kadar çırpın. Vanilyalı şekeri ekleyip kabarana kadar çırpın. Ardından yumurta ve vanilya özünü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

    Un, kabartma tozu, tuz ve fıstığı bu karışıma ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun.
  • Hamuru 3 parçaya ayırın. Her parçayı yaklaşık 3 cm genişliğinde uzun bir çubuk haline getirin. Isınan fırında kenarları hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirin.

    Pişen hamurları fırından alın ve soğumaya bırakın. Ekmek bıçağıyla parçaları 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Kesik taraf altta kalmak üzere fırın kağıdına yerleştirip bir kere döndürmek üzere yaklaşık 15 dk pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuması için bir kenara bırakın.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.